question

Veelgestelde vragen

Ik wil een superklusser worden. Kunnen jullie me daarbij helpen?

Jazeker! We organiseren workshops van één of meerdere dagen. Tijdens die workshops kan jij jezelf specialiseren in het klusthema van je keuze: metselen, tegelen, Gyproc of vloeren.

Na een korte introductie gaan we meteen aan de slag, want net zoals jij vinden we de praktijk veel belangrijker dan de theorie. Klaar om tips & tricks van een professionele klusser te krijgen en de handen zelf uit de mouwen te steken? Ready, set, inschrijven!

Ik zie workshop van één of meerdere dagen. Wat is het verschil?

De meeste workshops duren één dag, maar bij de workshops Gyproc heb je de keuze uit een workshop van één dag of een workshop van twee dagen.

Waarom twee dagen?! Op die manier heb je voldoende tijd om alles te leren over Gyproc: (scheidings)wanden, plafonds én schuine daken. Daarnaast heb je op die manier ook alle tijd om vragen te stellen en te oefenen, oefenen, oefenen.

Welke workshops zijn er allemaal?

We organiseren verschillende workshops binnen vier thema’s: metselen, tegelen, Gyproc of vloeren.

  • Metselen: je leert niet alleen de basis van het metselen maar ook het voorbereiden, voegen, afwerken en nabehandelen van je metselwerk. We hebben ook aandacht voor het stellen van profielen en het bepalen van de lagenmaat.

  • Tegelen: je leert de kwaliteit van de ondergrond bepalen en gaat daarna aan de slag met de aangepaste voorbehandeling. Vervolgens start je met het uitzetten, verlijmen en afvoegen van de tegels.

  • Gyproc: je leert Gyproc door en door kennen. Na een korte theoretische uiteenzetting gaan we meteen aan de slag, zodat je gyproc nadien voor alle mogelijke doeleinden kan gebruiken. Het afwerken van wanden, plafonds, schuine daken, …

  • Vloeren: je leert een ondergrond beoordelen, voorbereiden en egaliseren. Zowel een bestaande chapevloer als houten ondergronden en slechte ondergronden.

Waar gaan de workshops door … en zijn ze vlot bereikbaar?

We organiseren workshops in Kallo (België) en Eindhoven (Nederland). De workshops gaan door in de trainingscentra van onze partners. Ze zijn vlot bereikbaar met de auto, maar iets minder vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Rij je vanuit België naar het trainingscentrum in Nederland? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk geen file hebben!

Wanneer gaan de workshops door?

De meeste workshops gaan door op vrijdag, maar er zijn ook workshops op dinsdag en donderdag. Elke maand staan er andere workshops op de kalender, zodat jij zeker een workshop vindt die in jouw drukke agenda past. Je vindt alle concrete data bij het thema van je keuze: metselen, tegelen, Gyproc of vloeren.

Goed om te weten: een workshop neemt een hele dag in beslag, van 9 tot 16 uur. Je komt beter een halfuurtje te vroeg dan een halfuurtje te laat, want onze professionele klussers staan te popelen om er meteen in te vliegen. ’s Middags wordt er voor jou een broodjeslunch voorzien en tussendoor heb je voldoende pauze om even op adem te komen. Fiewie!

Hoelang duurt een workshop?

Een workshop duurt 6 uur, exclusief 1 uur middagpauze. Een workshop start om 9 uur stipt en eindigt om 16 uur, minstens even stipt.

Goed om te weten: sinds kort hebben we ook workshops van 2 dagen, wat overeenkomt met 12 uur lustig klussen. Goed, hé?

Wat is er inbegrepen in de prijs van de workshop?

De prijs van de workshop is all-in … én meer: niet alleen je lesuren en je materiaal zijn inbegrepen, maar ook je broodjeslunch met frisdrank en koffie. Aan het einde van de workshop krijg je een goodiebag met toffe kortingen van onze partners, waarmee je sowieso ook terecht kan bij GAMMA.

Wat breng je zelf mee? Voorzie werkkledij, want je gaat uiteraard zelf aan de slag. Denk onder meer aan een overall en stevige veiligheidsschoenen.

Welke kledij moet ik meebrengen / aandoen voor de workshop?

Voorzie werkkledij, want je gaat uiteraard zelf aan de slag. Denk onder meer aan een overall en stevige veiligheidsschoenen. Wat ook van pas komt, zijn werkhandschoenen, een notitieboekje en schrijfgerei.

Wie geeft de workshops?

De workshops worden gegeven door professionele klussers, waar je sowieso iets van opsteekt. Deze mannen en vrouwen staan al jaren in het vak. Hierdoor hebben ze een grote vakkennis en een uitgebreide productkennis. Ze zijn ook mee met de laatste trends, zodat ze je vast en zeker enkele nieuwe must haves kunnen aanraden.

In welke taal / talen worden de workshops gegeven?

Voorlopig geven we enkel workshops in het Nederlands. Op zoek naar een workshop in het Frans? Neem een kijkje bij de workshops van Les Debrouillardes (FR) met wie we ook workshops over klussen voor beginners organiseren.

Help, ik geraak (toch) niet op de workshop. Wat nu?

We begrijpen dat je soms niet op een workshop geraakt. Als je ons voor de start van de workshop een seintje geeft, krijg je een bon om je in te schrijven voor een andere workshop van GAMMA Academy. We ontvangen je seintje liefst via mail ter attentie van w.demeyer@intergamma.be.

Ik ben zelfstandige. Kan ik een factuur krijgen van de workshop?

We schrijven voorlopig nog geen facturen uit, maar met je betalingsbewijs geraak je ook al een heel eindje. Toch?

Ik ben jonger dan 18 jaar. Mag ik meedoen?

Natuurlijk! Elke mini-klusser vanaf 14 jaar is welkom. Mini-klussers van 14 tot 18 jaar zien we wel graag verschijnen met een ouder. Weet ook dat de meerderheid van onze deelnemers tussen 25 en 65 jaar zijn.

Wat is de klemtoon van de workshops: theorie of praktijk?

We starten steeds met een streepje theorie, maar vliegen dan meteen in de praktijk. Want alleen zo kan je de kneepjes van het vak leren, toch? Tussendoor overlaadt onze professional je met tips & tricks waarmee je later kan uitpakken bij je bevriende klussers. Aan het einde van elke workshop krijg je ook de kans om vragen te stellen.

Welke technieken kan ik aanleren met de workshops?

We leren je de basistechnieken om binnenmuren en buitenmuren te metselen, vloeren en wanden te tegelen, Gyproc te steken en vloeren te vloeren.

Ik ben geen ervaren klusser. Is GAMMA Academy dan iets voor mij?

Er is geen voorkennis vereist maar het niveau ligt voldoende hoog, zodat je na de workshop meteen zelf de handen uit de mouwen kan steken.

Ik ben een professionele klusser. Is GAMMA Academy dan iets voor mij?

Beginnende of gevorderde klusser? Iedereen kan iets opsteken van de workshops van GAMMA Academy. De workshops worden gegeven door een ervaren professional die je niet alleen de basistechnieken meegeeft, maar je ook meteen overlaadt met nuttige tips & tricks om je techniek te perfectioneren.

Hoe schrijf ik me in voor de workshops?

In 1, 2, 3! Selecteer de workshop van je dromen, klik op de button ‘Inschrijven’ en bestel je tickets online. Je kan je tickets ook meteen online betalen met een bankkaart, een creditkaart of iDeal. Er worden geen extra kosten aangerekend, want die vinden wij net zo vervelend als jij.

Ik wil met ’n hele groep een workshop volgen. Kunnen we ons als groep inschrijven?

Je kan jezelf individueel, in duo, in trio, … of in groep inschrijven. Je kan wel maximaal 10 tickets per keer kopen. Mooi meegenomen: geraak je zelf niet op de workshop? Dan mag jij je ticket gerust doorgeven aan je vriend(in), broer, nonkel, verre neef of collega. De tickets staan niet op naam. En dat is mooi meegenomen als je die vriend(in), broer, nonkel, verre neef of collega een workshop cadeau wil doen!

Stel dat ik mij tijdens een workshop verwond. Ben ik dan verzekerd?

Jazeker! Onze partner die de workshop van je keuze organiseert staat in voor jouw veiligheid. Het enige wat we van jou verwachten is aangepaste werkkledij en de juiste attitude. Alcohol en drugs zijn niet toegelaten.

Ik heb een suggestie voor een (nieuwe) workshop. Met wie kan ik ‘m delen?

Alle suggesties zijn welkom op w.demeyer@intergamma.be. Maar bezint eer ge mailt. Misschien staat je suggestie al tussen onze workshops of die van onze partner De Plantrekkers? Zij organiseren ook workshops voor klussers zoals elektriciteit, sanitair, meubelen maken, verven, enzovoort.

Help, ik heb een vraag die niet in het rijtje staat. Wie kan me helpen?

Onze collega Wouter is de vriendelijke man die al jouw lastige en iets minder lastige vragen met veel plezier beantwoordt. Voor we het vergeten: zijn e-mailadres is w.demeyer@intergamma.be.

Opleidingen

GAMMA België : Amsterdamstraat 18 - 2000 Antwerpen - TVA BE 0419 661 590 - RPR Antwerpen